می توان از این روش برای برداشتن ضایعات هم سطح یا برجسته پوست کمک گرفت، بدون آن که اسکار بر جای بگذارد.به دنبال برداشتن خال با دستگاه رادیوفرکوئنسی محل آن ابتدا قرمز و سپس صورتی شده و در عرض 3 تا 4 هفته، رنگ صورتی کم رنگ و به تدریج محو می شود.
در مواردی که از دستگاه های لیزر، رادیوفرکوئنسی یا کوتر جهت برداشتن خال استفاده می شود، احتمال عود خال وجود دارد که در این صورت لازم است مجدداً خال عود کرده برداشته شود.
امروزه سیستمهای رادیوفرکونسی با گسترش روز افزون خود در تخصصهای مختلف پزشکی، به ویژه در زمینه پوست حرفهای زیادی برای گفتن دارند. ساختار اصلی سیستمهای R.F، در واقع شامل یک نوسان ساز امواج الکتریکی در محدود فرکانس رادیویی است. موج تولید شده توسط نوسان ساز، به وسیله مدارات دیگر به شکل دلخواه تغییر، مدوله و پس از تقویت به میزان لازم، جهت کاربرد مورد نیاز، به سمت الکترودها هدایت میگردد.
مکانیسم عمل:
سیستمهای R.F نیز مانند سیستمهای الکتروسرجری، با عبور دادن جریان الکتریکی از بافتها عمل میکنند، با این تفاوت، که فرکانس آنها در محدوده امواج رادیویی است. با عبور امواج رادیویی از بافتها انرژی حرارتی تولید میشود که مقدار آن بستگی به عوامل مختلفی دارد و موجب برش و یا انعقاد در بافتها میشوند. برش و انعقاد این سیستمها بدون آسیب و عوارض جانبی است یا آسیب آنها به میزان قابل توجهی پایین است.
مزایای سیستمهای RF Surgery :
· فرکانس در سیستمهای RF به میزان قابل توجهی افزایش یافته، بنابراین مقاومت بافتها در مقابل عبور امواج RF بسیار پایین و به دنبال آن، گرمای ایجاد شده در بافت نیز بسیار کم خواهد شد.
· عبور امواج رادیویی میتواند موجب لرزش مولکولهای آب سلولها و تبخیر آنها در دمای پایین گردد به این ترتیب سیستمهای RF شرایطی را فراهم میکنند که در آن عوارض حرارتی سیستمهای الکتروسرجری به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
· برشهای حاصل از این سیستمها مانند یک زخم تازه بسیار سریع ترمیم مییابند و لذا بهبودی سریع و نبود اسکار یکی از شاخصهای استفاده از سیستمهای R.F است.
· سیستمهای R.F شرایط انجام اعمال پوست و زیبایی را به صورت سرپایی، با کمترین خونریزی و کمترین اسکار
(و بعضاً بدون خون ریزی و بدون اسکار)، در کوتاهترین زمان، فراهم میکنند.
· دوره نقاهت بعد از استفاده از RF کوتاه می باشد و افراد بلافاصله پس از عمل، به کارهای روزمره خود باز می گردند.
برخی کاربردهای درمانی RF Surgery در درماتولوژی:
- برداشتن زگیل و Skin Tags
- برداشتن خالهای ملانوسیتی، تلانژکتازی
- رفع اسکارها (آبله مرغان، جای آکنه و غیره).
- برداشتن اولیه بافت کلوئید.
- الکترولیز مو
- بلفاروپلاستی (عمل جراحی زیبایی پلک چشم)
- برداشتن فیبروم های کف پایی
در چه مواردی نمی توان از RF Surgery استفاده کرد:
- خانم های باردار
- افرادی که از Pace Maker استفاده میکنند و کسانیکه سابقه جراحی قلب و عروق دارند.
- کسانیکه به هر دلیلی در نقاطی از بدن خود فلز دارند مانند پلاتین و ....