مزوتراپی از دو کلمه یونانی Meso به معنای میان و Therapeia به معنی درمان تشکیل شده است. مزوتراپی یکی از درمانهای زیبایی کم تهاجمی است که بدون انجام عمل جراحی انجام میشود. در این روش تزریق داروها، ویتامین ها، مواد معدنی، عصاره گیاهان، هورمونها و ... با دوزهای کم و به صورت تزریق های متعدد در فواصل منظم به قسمت میانی پوست (درم) صورت می گیرد.
موارد استفاده از مزوتراپی:
· درمان ریزش مو و تقویت موها
· درمان چاقی موضعی بدن و رفع غبغب زیر چانه و گردن
· درمان سلولیت و افتادگی پوست اندامها
· درمان ملاسما و لک حاملگی یا لک صورت
· درمان استریا (ترک خوردن پوست بدنبال حاملگی)
· رفع تیرگی و پف دور چشم و افتادگی پلک
· کشیدن پوست صورت (لیفتینگ) و درمان افتادگی صورت
درمان ریزش مو و تقویت موها:
مزوتراپی در افرادی که به دلایل مختلف دچار ریزش مو شده اند میتواند علاوه بر قطع ریزش مو باعث رشد مجدد مو شده و فرد رویش مجدد موهای خود را نسبت به قبل از انجام این روش درمانی مشاهده مینماید. همچنین مزوتراپی در ناحیه سر باعث افزایش گردش خون در ناحیه پوست سر شده و به مقاومت مو نیز کمک میکند.
درمان چاقی موضعی بدن و سلولیت:
در این روش بعد از تزریق دارو به بافت هدف، سلولهای حاوی چربی در زیر پوست شکسته شده و چربی آنها آزاد میشوند. چربیهای آزاد شده وارد جریان خون شده و درنهایت از طریق روده و کلیه از بدن دفع میشوند. باید توجه داشت که نتیجه مزوتراپی در این زمینه مقطعی و نسبی است و برای کاهش بیشتر وزن و چربی بهتر است از روشهای دیگر مانند آر اف، کویتیشن، رژیم درمانی و ورزش در کنار آن استفاده کرد.
کشیدن و سفت کردن پوست (لیفتینگ) و درمان افتادگی:
با افزایش سن میزان تولید کلاژن در پوست کاهش میابد. کلاژن مهمترین عامل در حفظ استحکام و الاستیسیته پوست بوده و کاهش آن موجب شلی و افتادگی پوست و ایجاد چین و چروک میشود. دیگر عوامل کاهنده استحکام و الاستیسیته پوست عبارتند از:
· قرارگیری در معرض نور آفتاب
· مصرف الکل و سیگار
· تغذیه نامناسب
· هوای آلوده و تغییرات جوی
· سن
· ژنتیک
· استرس و فشارهای عصبی
مزوتراپی یک روش کاربردی در جوانسازی پوست می باشد که می تواند به عنوان یک درمان کمکی به خصوص در صورت شدید بودن علائم پیری پوست، در کنار سایر روشهای جوانسازی مانند میکرودرم، بوتاکس و آر اف مورد استفاده قرار گیرد و باعث افزایش الاستیسیته و سفتی پوست در نواحی صورت، گردن، بازوها، دستها، پاها و شکم گردد.
معمولاً در این روش موادی مثل انواع آمینواسیدها، ویتامینها، آنتی اکسیدانهای ضد پیری و اسید هیالورونیک به پوست تزریق میگردد. استفاده از ویتامینC به بهبود رنگ پوست و روشنتر شدن آن کمک بسیار خواهد کرد.
توصیه های مهم قبل از مزوتراپی:
از مصرف داروهایی نظیر آسپیرین و یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی از یک هفته قبل اجتناب نمایید زیرا این داروها خطر خونریزی و کبودی در طول مزوتراپی را افزایش می دهند.
مراقبتهای لازم بعد از انجام مزوتراپی:
با توجه به اینکه مزوتراپی یک عمل کم تهاجمی است که در حالت هوشیاری کامل بیمار انجام میشود، معمولا بیمار نیاز به استراحت ندارد و میتواند بلافاصله کارهای روزمره خود را از سر بگیرد ولی ممکن است برخی افراد به دلیل کبودی، تورم و درد در محل تزریق نیاز به یک روز استراحت داشته باشند.
· در روز اول از استحمام خودداری نمایید.
· در صورت وجود درد یا سوزش از کمپرس سرد بر روی محل استفاده نمایید.
· از قرار گرفتن در معرض آفتاب و برنزه کردن خودداری نمایید.
· استفاده از لایه بردارها ممنوع می باشد.
· از شنا کردن تا ۲۴ ساعت اجتناب نمایید.
· در صورت انجام مزوتراپی پوست صورت از ضد آفتاب استفاده نمایید.
· تا 48 ساعت از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.
موارد منع استفاده از مزوتراپی:
· خانمهای باردار
· بیماران قلبی ـ عروقی
· افرادی که دچار سرطانهای پیشرفته می باشند.
· کسانی که دارای سوابق آلرژی و حساسیت به داروهای خاص هستند.
· افرادی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می کنند.
· افراد دیابتی که دیابت آنها کنترل نشده است .
· افرادی که دارای بیماری نوروپاتی هستند.
· اشخاصی که بیماری پسوریازیس شدید و پیشرفته دارند.