تزریق بوتاکس

بوتاکس نام تجاری نوعی سم است و که توسط یک نوع باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینوم تولید می شود. در اوایل قرن 19، یک بیماری کشنده که از خوردن سوسیس به وجود می آمد کشف شد که بعد ها معلوم شد که این بیماری به دلیل سم باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم می باشد و به همین علت این سم با نام بوتولوس که معادل کلمه سوسیس است نام گذاری گردید.
خاصیت بوتاکس این است که عضلات را فلج می کند و به همین علت از حرکت و انقباض عضلات و ماهیچه ها کاسته می شود و چین و چروکی به وجود نخواهد آمد.





​​​​​​​


​​​​​​​
تاثیرات بوتاکس در صورت:
از تاثیرات آن می توان به از بین بردن چین و چروک اشاره نمود. اما پس از تزریق، شما کمتر قادر خواهید بود که احساسات و عواطف خود را در چهره تان نشان دهید، البته بطور موقت. همچنین پس از تزریق ممکن است ناحیه تزریق، کمی درد داشته باشد که این مشکل طبیعی بوده و در طی زمان کوتاهی حل خواهد شد. در کل تزریق بوتاکس، عوارض ماندگاری ندارد.

موارد کاربرد بوتاکس چیست؟
·         کاربردهای زیبایی:
تزریق بوتاکس بیشتر در ناحیه پیشانی و برای از بین بردن خطوط پیشانی و اخم استفاده می شود. همچنین می توان از آن در ناحیه کنار چشم برای از بین بردن خطوط پنجه کلاغی نیز استفاده کرد. این دو، مکان هایی هستند که برای تزریق این ماده، بهترین هستند و بر اساس تجربه، تزریق در ناحیه پیشانی و کنار چشم، بیشترین بازده را دارد. از بوتاکس می توان برای بالا بردن ابرو ها نیز استفاده کرد.
همچنین می توان از تزریق این ماده در دیگر نقاطی مانند: خطوط زیر چشم، خطوط خنده، اطراف لب و همچنین خط های زیر لب و کنار لب نیز استفاده کرد. گرچه تزریق در این نواحی، عوارض بیشتری را به همراه دارد.   
·         برخی کاربردهای درمانی:
1-        تعریق بیش از حد در زیر بغل و کف دست (هایپرهیدروزیس)
2-       میگرن و سایر اختلالات سردرد
3-     دیستونی گردن
4-     بلفارواسپاسم (پلک زدن بیش از حد)
5-     آشالازی ( اختلال در شل شدن اسفنکتر تحتانی مری)



روش های تزریق بوتاکس:
زمان لازم برای تزریق بوتاکس چند دقیقه (بین 10 تا 15 دقیقه) می باشد و بطور معمول نیازی به بی حسی نمی باشد. تزریق بوتاکس با استفاده از سوزن های بسیار ظریف (سرنگ انسولین) به عضلات خاص انجام می شود و با درد بسیار کمی توام می باشد. تعداد تزریق بسته به میزان چین و چروک دارد و فردی به فردی دیگر متفاوت است. بطور معمول در نواحی پیشانی 6 تا 10 خط اخم 3 تا 5 و دور هر چشم 3 تزریق انجام می شود .
اثر بوتاکس چه مدت بعد از تزریق ظاهر می شود؟ 
بطور معمول برای ظاهر شدن اثر بوتاکس 3 تا 7 روز زمان لازم است ولی برای مشاهده نتایج نهایی مدت 2 هفته لازم است .

طول مدت اثر تزریق بوتاکس:
مدت اثر بوتاکس بطور معمول 3 تا 5 ماه است (ولی بندرت تا 6 الی 8 ماه نیز مشاهده شده است) و خطوط به تدریج به حالت قبل از درمان بر می گردند بعد از چند بار تزریق اثر بوتاکس بیشتر باقی مانده و فواصل بین دو تزریق طولانی تر می شود.

استفاده از بوتاکس در کنترل تعریق بیش از حد (هیپرهیدروزیس):
هیپرهیدروزیس بدون دلیل مشخص، یک علت شایع تعریق بیش از حد در ناحیه کف دست ، زیر بغل، صورت و کف پا است. این حالت ممکن است برای فرد، آن قدر ناراحت کننده و شاید خجالت آور باشد که نیاز به درمان طبی داشته باشد .
درمان های متداول شامل استفاده موضعی از آلومینیوم کلراید و داروهای آنتی کولینرژیک خوراکی است. درمان جراحی نیز شامل قطع عصب مربوط به غدد عرق یا برداشتن موضعی غدد عرق در ناحیه زیر بغل است .
موفقیت عمل جراحی، حدود 66 درصد است، به علاوه جراحی ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد .
توکسین بوتولینوم، آزاد شدن استیل کولین در غدد عرق را مهار می کند و این مسئله باعث تحولی در کنترل هیپرهیدروزیس شده است. تزریق در منطقه مورد نظر به صورت شبکه ای به فواصل یک تا 2 سانتی متر انجام می شود .
پاسخ درمانی به دوز تزریق شده بستگی دارد . میزان دوز تزریقی در هر یک از نواحی زیر بغل، کف دست یا کف پا 50 تا 200 واحد در هر طرف است. کاهش تعریق، بعد از یک تا 2 هفته مشاهده می شود و اثر آن 3 تا 9 ماه باقی می ماند تزریق در ناحیه زیر بغل به صورت زیر جلدی انجام می شود .
 

عوارض احتمالی تزریق بوتاکس:
در صورتی که تزریق بوتاکس توسط پزشک با تجربه صورت گیرد عوارض بسیار نادر می باشد. شایع ترین عارضه احتمالی کبودی موقت در محل تزریق می باشد. سر درد نادر بوده و در صورت ایجاد طی 24 تا 48 ساعت از بین می رود. افتادگی پلک در 0/5 درصد ( یک مورد در 200 تزریق) ممکن است ایجاد شود. احتمال این حالت در افرادی که ابروهای آن ها پایین می باشد ( Low Position ) بیشتر است. این حالت موقتی بوده و به طور معمول طی 3 تا 6 هفته از بین می رود.

موارد منع مصرف بوتاکس:
·         حاملگی
·         وجود عفونت در محل تزریق
·         بیماری میاستنی گراو
·         اختلالات نوروموسکولر
·         افرادی که آنتی بیوتیک هایی مانند جنتامایسین ، استرپتومایسین و کانامایسین مصرف می کنند.
·         افرادی که داروی دی- پنیسیلامین که در آرتریت روماتوئید کاربر دارد مصرف می کنند.
·         افرادی که تحت درمان با سیکلوسپورین هستند.
·         افرادی که داروی ضد مالاریای کلروکلین مصرف می کنند
·         مادران شیرده
اگر سابقه حساسیت قبلی به بوتاکس دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

مراقبت های بعد از تزریق بوتاکس:
این مراقبتها اهمیت بسیار زیادی دارند که مهمترین آنها به شرح زیر می باشند:

·  از لمس کردن محل تزریق خودداری نمایید. از ماساژ دادن نواحی مورد نظر حداقل تا 24 ساعت پرهیز کنید. این کار باعث می شود ماده تزریق شده به سایر نواحی پوست نیز منتقل شود.

·  از خم کردن سر به سمت پایین (نگاه کردن به پایین) و نیز دراز کشیدن تا 8 ساعت پس از تزریق خودداری نمایید.

·  بعد از تزریق بوتاکس از مصرف الکل پرهیز کنید.

·  از فعالیت های فیزیکی سنگین حد اقل به مدت 48 ساعت پرهیز نمایید.

·  از انجام کارهای پوستی مانند لایه برداری (میکرودرم)، آراف و هایفو تراپی خودداری نمایید و قبل از انجام با پزشک خود مشورت کنید.

·  بعد از تزریق بوتاکس در صورت نیاز به ترمیم بعد از 14 روز مراجعه نمایید.

·  در صورتی که بعد از تزریق بوتاکس متوجه عوارض جانبی شدید حتما به پزشک خود مراجعه کنید.



قیمت تزریق بوتاکس:
قیمت تزریق بوتاکس بر اساس عواملی چون نوع بوتاکس تزریقی، محل تزریق، و نیز میزان واحد تزریقی مشخص می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
​​​​​​​

بازگشت